Bilforum Moss

Uden biler stanner Norge

Smarte tips til deg som skal kjøpe nye dekk

Å ha riktige dekk handler ikke bare om å være sesongbevisst og bytte til vinterdekk og sommerdekk innen myndighetenes oppgitte tidsfrist. Det er flere faktorer du må tenke på, som dekkets alder, hvordan det har blitt lagret og slitasje på mønsterdybden. Selv om du nylig har byttet dekk, kan det hende at du faktisk trenger nye.

Kvalitetsdekk på nettet

I en hektisk hverdag er det veldig greit å gjøre alle typer innkjøp på nettet, og dekk er ikke et unntak. På www.dekk365.no finner du kvalitetsdekk fra kjente merker som Michelin, Goodyear og Continental. Du kan få tilsendt dekkene dit det passer deg best, slik at du kan sende dem rett til verkstedet ditt, dersom du foretrekker det. Kjøp dekk raskt og enkelt med noen få klikk, og finn den betalingsløsningen som passer for deg. En stor fordel er at du kan utsette betalingen dersom du har behov for det.

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe nye dekk

La oss se nærmere på hva du bør tenke på når du skal kjøpe nye dekk. Først og fremst bør du ikke gå for det billigste alternativet. Det er gøy å spare penger, men dekk er såpass viktig for sikkerheten din på veien, at lav pris ikke bør være den avgjørende faktoren. Gode, nye dekk sikrer deg et godt veigrep og dermed bedre kontroll over bilen din. Husk også at dekk kan brukes i opptil fem år, dersom de lagres riktig og avhengig av hvordan du bruker dem. Siden de varer såpass lenge, bør du se på det å kjøpe nye dekk som en investering. Sjekk alltid dimensjonen på dekkene du allerede har, slik at de nye passer. Dette står skrevet både på selve dekket og i vognkortet ditt. Du må også være oppmerksom på mønsterdybden på dekkene. I følge NAF er kravet til sommerdekk 1,6 millimeter, mens anbefalingen er minimum 3 millimeter. Kravet til vinterdekk er naturligvis høyere, mønsterdybden skal være minst 3 millimeter, men NAF anbefaler 4. Det er alltid mye bedre å være føre var, enn å plutselig oppdage at de gamle dekkene dine ikke er trygge på veien lenger og må byttes umiddelbart. Kjøp derfor nye dekk i god tid, slik at du ikke er farlig i trafikken.