Bilforum Moss

Uden biler stanner Norge

Personlig transport er fortsatt sterkt gjeldende

Hvis du bor i noen av de store byene i Norge, kan du klare deg fint uten bil, siden kollektivtrafikken er utbredt. I Oslo har man for eksempel tog, T-bane og trikk å benytte seg av, og du kan komme deg til de fleste steder i byen med disse hjelpemidlene. De fleste skaffer seg likevel et eget kjøretøy eller i hvert fall førerkort, og det av flere grunner:

 

  • Det er lettere å få seg jobb med førerkort
  • Det er som oftest mye tid å spare
  • Du blir mye mer mobil

 

Har man sin egen bil, kan man spontant ta en tur på hytta eller dra til sjøen på kort tid, noe som blir mye mer strevsomt når man må ta med bagasjen til togstasjonen eller busstoppet. Det virker som om offentlig transport antakelig aldri vil erstatte privat transport, og derfor er det fortsatt et stort bilmarked i Norge.

 

Mye å ha i minnet når en bil skal kjøpes

 

De fleste i Norge har ikke råd til å kjøpe en ny bil kontant, og da må det tas opp lån. Det å sette seg i gjeld er noe mange vegrer seg for å gjøre, siden man på en måte blir en slave av den man står i gjeld til. Derfor går mange til bruktmarkedet når en bil skal skaffes.

 

finn.no er en veldig praktisk nettside med tusenvis av annonser der alt mulig selges, og dette gjelder selvsagt også biler. Både bilfirmaer som selger nye biler og bruktbiler ligger ute på disse nettsidene, men det gjelder å være mer påpasselig når du skal kjøpe bruktbil av en privatperson. Det er nemlig mange svindelsaker som har blitt rapportert etter kjøp på finn, og bilkjøp ligger ikke utenfor faresonen.

 

Noen har uten å vite det kjøpt tyvegods, eller kjøpt en bil og følt at de har kjøpt katta i sekken. Du kan forlange flere ting når en bil skal kjøpes privat, spesielt kjøpekontrakt. Det er nemlig mye mindre sjanse for misforståelser når det står svart på hvitt. Sjekk også Skatteetaten om årsavgiften har blitt betalt, og hos veivesenet kan du se når bilen sist ble EU-godkjent.